Liofilizowane jabłko z mango 45g
Opis
Liofilizowane jabłko z mango 45g
Liofilizacja to obecnie najzdrowsza metoda konserwacji żywności, która polega na usunięciu wody z owoców i warzyw. Produkty poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje wartości odżywcze oraz naturalny smak i zapach. Produkty nie tracą wartości odżywczych, a ich smak jest uwydatniony. Liofilizaty to świetne przekąski i dania do szybkiego przygotowania na co dzień. To doskonała alternatywa dla słodyczy. Wpisują się w modę na zdrowy styl życia.
Liofilizowane jabłko z mango to pyszna i zdrowa przekąska na każdą okazję o każdej porze dnia. Jabłko liofilizowane Formelo nie zawiera konserwantów, barwników ani dodatku substancji słodzących. Można je spożywać bezpośredni lub stosować jako dodatek do musli, deserów czy wypieków. Owoce można uwodnić, czyli dolać do 10 g około 90 g wody.
Skład:
- 100% jabłko i mango — wysuszone przez liofilizację
Przechowywać, suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
Po otwarciu opakowanie musi być szczelnie zamknięte, aby owoc zachował swoją kruchość.
Owoc może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna (kJ / kcal) 1515 / 358
- tłuszcze 1,3 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g)
- węglowodany 80 g (w tym cukry 51 g)
- Błonnik pokarmowy 7,8 g
- Białko 2,6 g
- Sól 0,02 g
Producent: Formelo
Kraj pochodzenia: Polska
Zapewniamy, że publikowane opinie pochodzą od osób, które zarejestrowały się w naszym sklepie i dokonały zakupu tego produktu.